איך זה עובד?
במרץ 2017 אישרה ועדת הכספים של הכנסת את תקנות מימון המונים שהובילה הרשות לניירות ערך. תקנות אלה נועדו לעודד צמיחה בפעילות המשק והשקעות של הציבור בסטארט-אפים ולאפשר לחברות סטארט-אפ ומיזמים אפיק גיוס הון נוסף ובכך לתת מענה למחנק האשראי הקיים בתחום זה.
אישור התקנות החדשות והשלמת החקיקה הן בשורה של ממש הן עבור יזמי ההייטק שבאמצעות אפיק הגיוס החדש תיפתח בפניהם הגישה למקורות הון נוספים במטרה לבנות חברות משגשגות והן עבור ציבור המשקיעים שכעת נפתחה בפניהם אלטרנטיבת השקעה חדשה המאפשרת להם להיות שותפים בעלי מניות בסטארט-אפים ומיזמים ישראלים אטרקטיביים ולקחת חלק בהצלחת Startup Nation, דבר שעד היום היה שמור לקומץ משקיעים מתוחכמים (אנג'לים)
השתתפות בהצעות המפורסמות באתר ורכישת ניירות הערך המוצעים על פיהן, מאופיינת ברמה גבוהה של סיכון לאובדן מלא או חלקי של הסכום המושקע. הצעות אלו אינן נעשות על פי תשקיף שרשות ניירות ערך ("הרשות") התירה את פרסומו, והן אינן נבדקו ו/או קיבלו את אישורה.סמארט פנדינג מפנה את משתמשי האתר לפרסום רשות ניירות ערך בעניין הסיכונים הכרוכים בהשקעות שאינן מפקוחות, בכתובת זו. הסיכונים בהשתתפות בהצעה וברכישת ניירות הערך המוצעים על פיה, נובעים, בין היתר, מפירוק ו/או חדלות פירעון אפשריים של החברה המציעה, מחוסר היכולת של הציבור לנהל משא ומתן ביחס לתנאי ההשקעה, מהיעדר סחירות של ניירות הערך המוצעים, מהעדר תמריץ כלכלי לעקוב אחר ההשקעה בהתחשב בסכום ההשקעה הקטן יחסית ומחשש מהונאות ותרמיות, בפרט כאשר ההשקעה נעשית באופן מקוון. לאור כל זאת, סמארט פנדינג ממליצה למשתמשיה להתייעץ עם אנשי מקצוע רלבנטיים טרם השתתפותם בהצעה, ולהשקיע כספים אשר ביכולתם הכלכלית להפסיד. להמשך קריאה מורחבת לחץ כאן.