פורסם בתאריך: 2020-06-14 14:28:05 מאת:

 

עם זאת, ולמרות חוסר הוודאות שמאפיין תמיד את תחומי ההשקעה, ננסה לעשות "סדר" בכל הנוגע להשפעות השונות הצפויות בתחומי ההשקעות בשנים הקרובות.

בשוק ההון ובעיקר במניות ובאג"ח הקונצרני, הירידה החדה שראינו בחודש מרץ ואשר התחילה למעשה כבר בחודש פברואר, לא נבעה מירידה בפעילות הריאלית של החברות הנסחרות, אלא מפאניקה ומהתנהגות עדרית של משקיעים. התגובה הראשונית של הרבה משקיעים פרטיים שנלחצו ורצו להבטיח לעצמם מזומנים לקראת המשבר הייתה לפדות קרנות נאמנות. קרנות אלה, על מנת לעמוד בדרישות הפדיון ולהחזיר למשקיעים את כספם, נאלצו למכור ניירות ערך בהיקף נרחב, דבר שהוביל לירידה חדה במחיריהם ולצלילה של עשרות אחוזים בתיקי ההשקעות של פרטיים ושל מוסדיים. התנהגות זו והתנודתיות העצבנית במחירי המניות מאז, הם החיסרון העיקרי עבור המשקיע בשווקים, אולם יש בה גם יתרון למשקיע פרטי שמחפש דווקא להגדיל את ההשקעה שלו במאות אלפי שקלים, מכיוון שניתן למצוא עכשיו אג"ח ומניות של חברות טובות עם פעילות ריאלית שלא צפויה להיות מושפעת מן המשבר, במחירים נמוכים. הקושי האמיתי הוא להעריך מיהן החברות שישרדו את המשבר ואף יצמחו ממנו, ולפעול לפני שהגופים הגדולים הצליחו כבר לתפוס את ההזדמנות כאשר המחיר נמוך. כלומר, גם עכשיו, כמו בימי השגרה, שווקי ההון הם מקומות שגם חושפים את תיק ההשקעות לתנודתיות רבה, וגם קשה מאוד למצוא בהם הזדמנויות עבור משקיע פרטי, בשל פעילותם של גופי השקעה מוסדיים. גופים אלה מפעילים מערכים עצומים של אנליסטים שבוחנים כל נייר ערך וכל חברה, ומערכים גדולים לא פחות של רובוטי מסחר אלגוריתמי, המסתייעים בכוח מחשוב אדיר כדי לתפוס כל אפשרות לרווח. 
לכן משקיעים פרטיים רבים שאינם מעוניינים להגדיל את החשיפה שלהם לשוק ההון שצפוי להמשיך להיות תנודתי מאוד גם בחודשים ובשנים הבאות, מחפשים הזדמנויות השקעה מחוץ לקרנות ולתיקים הסחירים. 
 

אלה פונים לתחום בו דרושים משקיעים - בפלטפורמות חכמות של השקעות המונים. 

המשבר הנוכחי הראה לנו בצורה חד משמעית שמה שהיה הוא לא שיהיה. כך למשל, תחום התחבורה והתיירות הבינלאומית שנחשב תחום בעל צמיחה ואופק חיוביים ביותר, חטף זעזוע אדיר עד שלא ברור מי יישארו השחקנים בו לאחר שיתפזר האבק. באותו אופן, תחום האנרגיות המתחדשות ותחליפי הנפט. תחום זה נחשב לאחד היציבים והבטוחים להשקעה, עד לירידה ההיסטורית של מחירי הנפט כמובן, שהעמידה את המודלים הכלכליים של חברות אלו בסימן שאלה גדול. לכן משקיעים צריכים לחזור ליסודות, לשאלה – מה מביא לצמיחה? מה יכול להביא לתשואה משמעותית, מעבר למה שנמצא בנדל"ן ובאגרות החוב הממשלתיות?
 

התשובה לכך טמונה בהשקעה במיזמים וסטראט-אפים. 

הצמיחה המשמעותית בכלכלה נובעת מהסקרנות האנושית ומהניסיון הבלתי-פוסק לפתור בעיות, להקל על כאבים - כאבים אנושיים וכאבים בתעשיות. אם משבר הקורונה נתן דחיפה כלכלית כלשהי, הרי שבמקר הזה מדובר בדחיפה אדירה. המשבר חשף מגוון אדיר של בעיות וקשיים הנובעים מאורח החיים המודרני והגלובליזציה, קשיים שידרשו פתרון. פתרונות אלו, למשל בתחומי הרפואה, הביו טק, טכנולוגיות האבטחה וכדומה, אשר יגיעו לשלבים מסחריים של מוצר ופיתוח שוק, עתידים לייצר רווח עצום למשקיעים.
 

אבל איך מגיעים להשקעה במיזמים כאלה ואיך יודעים מה יוביל להצלחה?

תחום השקעות ההמונים מאפשר למשקיעים פרטיים להשקיע מאות אלפי שקלים במיזמים בעלי פוטנציאל הצלחה גדול, תוך פיזור ההשקעה על פני מספר רב של מיזמים, באופן שמקטין את הסיכון הנובע מכל מיזם, ומגדיל את הסיכוי להצלחה בקנה מידה של אקזיט. 
בחירת ההשקעות שכל משקיע בוחר להכניס לתיק האישי שלו מתבצעת בצורה נגישה ושקופה מתוך מבחר השקעות שעברו בחינה וסינון מוקדם על ידי צוות של יועצים, ומאפשרת לכל משקיע להכניס את השיקולים וההעדפות שלו בבחירת תחומי ההשקעה והמיזמים.

למידע נוסף על השקעות בסטארטאפים ועל השקעות המונים

השאירו פרטים לייעוץ השקעות חכמות, מותאמות עבורכם!
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

כתבות מומלצות