
הסטארט-אפ הישראלי שמפתח תרופה למחלות חשוכות מרפא ולהארכת חיים.
מה אם הייתה תרופה שיכולה לטפל בסדרה של מחלות חשוכות מרפא?
חברה ישראלית, שהטיפולים שלה מבוססים על מחקר שנערך לראשונה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, סוברת שהם יכולים לעצור את המוות - כלומר, מות רקמת הגוף.
איך מפתחים מענה למחלות חשוכות מרפא?
הכירו את אלה פרמה, ומייסדיה פרופ' אילנה נתן ורועי פול נתן.
החברה מפתחת טיפול במה שמכונה מדעית נמק, מצב המוות העיקרי של רקמת הגוף, הקשור למגוון רחב של מחלות שאין להן כיום תרופה.
לדברי רועי פול נתן, מנכ"ל החברה, "הטכנולוגיה החדשה שלנו מתייחסת למסלול הנמק הסלולרי. אנו מכוונים לפציעה התאית המובילה למוות של תאים ולכישלון איברים באמצעות מולקולות המעכבות נמק.
הרעיון מאחורי הפיתוח
"הרעיון הוא שנוכל לחיות זמן רב יותר ומצב בריאותי טוב יותר ולעצור מחלות שאין להן תרופה", הוסיף נתן.
החברה, המחזיקה במספר פטנטים ונמצאת בשלב הפרה-קליני שלה, מאמינה שהיא עשויה לחולל מהפכה בטיפול במספר מחלות, החל מהתקף לב ושבץ מוחי וכלה במחלות כבד ולבלב ואף באלצהיימר וALS.
מהם הקשיים?
בואו נגיד שאדם סובל מהתקף לב, תיאר נתן, פונה לבית חולים באמבולנס וחובשי החירום נלחמים בכדי לשמור עליו בחיים. התאים שלו כבר מתים בגלל מחסור בחמצן.
חברת ElaPharma, שנוסדה בשנת 2015, מפתחת תרופה שתינתן במקרים כאלה כדי לעצור נמק כבר באמבולנס, מה שמקנה למטופל סיכוי משמעותי טוב יותר להישאר בחיים ולמנוע נזק נוסף.
במקרה של אירוע מוחי, למשל, תרופת החברה נועדה לעצור את תהליך המוות של תאים בשלב מוקדם, בתקווה למנוע אובדן דיבור וזיכרון, שלעתים קרובות קשור לטראומת אירוע מוחי.
המהפך של אלה פרמה
החברה השקיעה יותר מ -15 שנה בזיהוי מנגנון המפתח המעורב בתהליך הנמק ומצאה מולקולות המעכבות את הפעלת האנזים, ולכן מעכבות את מוות התאים. נתן אמר כי עדיין ייקח מספר שנים להוציא את התרופה לשוק, בשל הצורך בניסויים קליניים של המולקולות האופטימליות שזוהו למטרות טיפוליות. התקווה היא כי מוצר לטיפול בנמק הקשור בהתקפי לב יהיה זמין עד שנת 2027 וטיפול דומה לנמק הקשור באי ספיקת לב כרונית עד שנת 2031 - בהתאם לקו הזמן הסטנדרטי לתרופות.
תוצאות ניסויים הראו יעילות של 85% בהפסקת אי ספיקת כבד ושיפור של 80% בתוצאות בעקבות פגיעה מוחית טראומטית.
"אחרי זה ידענו שיש לנו משהו מדהים ביד", אמר נתן.
בנוסף לפיתוחים אלה, ElaPharma מתרכזת במוצר חדש "נוזל לשימור איברים" אשר יגדיל את חיי המדף של האיברים ולכן יאפשר השתלות מוצלחות יותר. כיום אחד האתגרים בתחום השתלות האיברים הינו מגבלת מרחק השינוע. נוזל שימור האיברים של אלה פרמה יכפיל את אורך חיי האיבר פי כ-3 מהזמן המתאפשר כיום בכך ייסע בפתרון אחד המשברים הגדולים ביותר העומדים בפני ביו-רפואה כיום.
פתרון שימור האיברים של החברה מתחיל תהליך רגולציה של ה-FDA בימים אלה אשר יסתיים תוך כ-18 חודשים וצפוי לצאת לשוק תוך 2.5-3 שנים וצפוי להכניס לחברה הון רב.
"התייחסנו לאתגר מהותי בתחום השתלת איברים", אמר נתן, "להאריך את התקופה בה ניתן לשמור על איבר לאחר הסרתו על ידי נוזל שימור האיברים אשר מעכב מוות של תאים נמקים."
לאחרונה, משקיע אסטרטגי מוביל ועוד מספרים אנג'לים השקיעו ב- ElaPharma והגיעו לכ- 65% מיעד סבב הגיוס.
החברה מחפשת לגייס הון נוסף וההזדמנות להשקיע עדיין פתוחה, אך רק לעתיד הקרוב.
"אנחנו בדרך הנכונה למצוא תרופה לחיים חשוכי המרפא ולהאריך," אמר נתן.
למה כדאי להשקיע באלה פארמה?
- החברה מפתחת מוצרים מצילי חיים בעלי ערך רב לאנושות
- הפיתוח מתאים ליישום לטיפול במגוון רחב של מצבים רפואיים, וניתן ליישום בפיתוח תרופות שונות למצבים ספציפיים - שכיום אין להם מענה.
- פוטנציאל גבוה לרווחיות מהירה, באמצעות שיווק הנוזל לשימור איברים
- כבר בשלב זה ישנן ראיות משמעותיות ליעילות רפואית של מוצרי "אלה פארמה" בניסויים פרה-קליניים
- לחברה פטנטים רשומים בכמה מדינות
- בדיקת היתכנות למוצר עברה בהצלחה (POC) במספר מודלים בארץ ובחו"ל.
רוצים לקבל מידע נוסף על האפשרות להצטרף כמשקיעים?
הירשמו עכשיו לקבלת שיחה ממנהל קהילת המשקיעים שלנו!