
למה כדאי להשקיע דווקא בסטארטאפים ישראלים?
מחפשים השקעה חכמה? אתם לא לבד! משקיעים רבים בארץ, אם חדשים או ותיקים, לא זרים לתחושת הבלבול ועודף הבחירה הנובעת משוק רווי בהצעות ואפשרויות השקעה שונות.
ישראל נמצאת בפריחה בשנים האחרונות, כאומת הסטארטאפ של העולם - ישנם יתרונות רבים לאפשרות להשקיע בסטארטאפ ישראלי, אך כמובן חשוב להיות מודעים לשוק ולמדדים שונים בהתחשב בהשקעה שאתם שוקלים לבצע.
עם אקזיטים ששוויים עולה משנה לשנה - ישראל בהחלט ממוצבת על המפה כמובילה בתחום הטכנולוגיה החדשנית.מאקזיטים ידועים כמו מובילאיי, וייז ועוד, אנו ממשיכים לשבור שיאים בסכומים של מיליארדי ועשרות מיליארדי דולרים, כמו חברת M - Systems שנמכרה עבור 1.55 מיליארד דולר, מובילאיי שנמכרה ב15 מיליארד ועוד. עם זאת, אפיקי ההשקעה באומת הסטארטאפ הישראלית משתנים בצורה דינמית.
מצד אחד, שווי העסקאות של אקזיטים של מיזמים ישראלים ממשיך לטפס ולעלות מדי שנה, והשיאים לא מפסיקים להישבר. מצד שני, יש שיטענו כי העובדה שמספר העסקאות הולך ויורד, מעיד על פחות ופחות חברות מובילות.
ב-2020 נרשמו בישראל פחות אקזיטים, אך אלו שכן הצליחו להגיע ליעד הזה, קצרו סכומי שיא. סך האקזיטים וההנפקות של סטארטאפים ישראלים בשנת 2020 עמד על קצת יותר מ-15 מיליארד דולר, בהשוואה ל-9.9 מיליארד דולר ב2019.
איך מאתרים את ההשקעה הנכונה עבורנו?
על מנת לאתר את ההשקעה הנכונה לנו, נרצה לבחון פוטנציאל "כדאיות". לרוב - השקעות בסטארטאפים נחשבות להשקעות עם סיכון גבוה, למרות הפוטנציאל הגדול הטמון בהם.
גם כאשר אנו צופים בנתונים אופטימים, מרבית חברות הסטארט-אפ בארץ לא מצליחות להגיע ל"אקזיט" או להניב רווח למשקיעים שלהן.
אז מה עושים?
למרות הנתון הזה לפיו מרבית החברות לא מממשות את חזונם, מגיעות ל"אקזיט" או מניבות רווחים עבור המשקיעים, פוטנציאל הרווח בהשקעה במיזמים מובילים עולה בכל זאת, בין היתר בזכות שינוי מדיניות בישראל כלפי השקעות בחברות טכנולוגיות ישראליות, ומספר הקלות שנקבעו בכנסת.
למשל, המדינה הקציבה כמאה מיליון ש"ח על מנת להקל על תהליכים בירוקרטיים עבור סטארטאפים. אם במקרים של דרישת הון עצמי נמוכות יותר, הקלות בחוקים שונים, מתן עזרה מול הבנקים ואף סיוע ביצירת סביבת עבודה. הממשלה ממשיכה לתמוך בדרכים שונות על מנת להניע את השוק הישראלי ואת הסטארטאפים השונים.
על מנת לוודא כי אכן איתרתם השקעה יחסית "בטוחה", עם פוטנציאל אמיתי לרווח, מומלץ לבחון את הקריטריונים הבאים:
- ניסיון צוות החברה
- האם החברה לאחר POC - וקיימת היתכנות למוצר / שירות שלה?
- האם יש לחברה משקיעים נוספים?
- בדיקת גילוי נאות על הקמת החברה והפעילות שלה כיום, ועוד.
צריכים עזרה?
עם כל האפשרויות, קשה למצוא השקעה חכמה באמת - אנחנו מזמינים אתכם לשיחת היכרות, עם נציג - סמארט פנדינג, אשר נוסדה בשנת 2017 וכבר נחשבת לחברה מובילה בעולם ההשקעות בסטארטאפים ישראליים.
מאז הקמת החברה, סמארט פנדינג מתמחה בהשקעות בסטארטאפים פורצי דרך, אשר עברו בחינה יסודית של צוות החברה - על מנת לוודא כי אכן מדובר בהזדמנות השקעה חכמה ומיטבית.
לשיחת היכרות עם מנהל קהילת המשקיעים שלנו - הירשמו עכשיו